|

Dodik: Mene može da se riješi jedino narod

Dodik: Mene može da se riješi jedino narod
62
S
SRNA
15.5.2018. u 10:04
51
komentara
62

dijeljenja
Dodik: Mene može da se riješi jedino narod Foto: E. M./Klix.ba
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da njega može da se riješi jedino narod, a istupi raznih analitičara i pojedinih političara da Zapad navodno traži od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ga se riješi - obične su spekulacije.
"Mene može da se riješi jedino narod. Apsolutno je jasno da su to spekulacije. Naša saradnja je korektna. Vučić poštuje volju naroda. U tom pogledu Srbija se neće miješati u izborni proces i Srbiji je stalo do stabilnosti u Republici Srpskoj", istakao je Dodik.

On je rekao da je juče u Beogradu imao redovne konsultacije sa Vučićem u okviru kojih su razgovarali o njegovoj posjeti Mostaru i Hercegovini, projektima koji su tada dogovoreni i načinu kako će biti realizovani.

"Razgovarali smo i o velikim političkim pitanjima poput Kosova. Ja sam ga informisao da su ovdje raspisani izbori i objasnio mu atmosferu u Republici Srpskoj i BiH. Njegov interes za stanje i stabilnost ovdje je uvijek izražen i to je ponovljeno i ovog puta. Srbija kao država poštuje Dejtonski sporazum i ustavni poredak BiH. Srbija u kontinuitetu pomaže Republiku Srpsku. U dva navrata Srbija je uplatila po pet miliona eura, a biće realizovani i neki projekti za naš narod u Mostaru", istakao je Dodik, koji je lider SNSD-a.

Govoreći o predstojećim opštim izborima u BiH, Dodik je za mostarski "Top portal" rekao da će SNSD sa grupom partija koje čine Patriotski blok osvojiti apsolutnu pobjedu.

"U sljedećem mandatu Srbima pripada mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara i to će biti izazov i za RS i za srpski narod. Mi moramo da pravimo partnerstva i aranžmane. I pored nekih ranijih neispunjenih obaveza HDZ ostaje naš dobar partner", kaže Dodik, koji je sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem sinoć u Mostaru dogovorio koaliciju nakon izbora i formiranje vlasti na nivou BiH.

Na pitanje kako komentariše položaj Srba u Mostaru i FBiH i može li pomoći da se on popravi, Dodik je rekao da RS sada ima uslove da može pomoći.

"Pritisci koji dvadeset godina nisu jenjavali su okupirali organe RS na tim značajnim pitanjima. Činjenica da je Vlada RS otvorila kancelariju u Mostaru govori o našoj zainteresovanosti da pomognemo. To ćemo i dalje činiti. Pozivam i naše ljude da budu agilni u artikulisanju zahtjeva i projekata koje bismo mogli da podržimo. Mi smo jedan narod i želimo da Srbi u Mostaru i FBiH osjete dobrobiti RS. Republika Srpska se nikad nije odrekla naših ljudi ovdje", istakao je Dodik.
Prijavi grešku


Komentari (51)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...