{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Međunarodna zajednica obavila dobar posao u BiH, sada ugrožava postignute rezultate

F
20.11.2007. u 14:02
0
0
Dodik: Međunarodna zajednica obavila dobar posao u BiH, sada ugrožava postignute rezultate
0
Dodik: Međunarodna zajednica obavila dobar posao u BiH, sada ugrožava  postignute rezultate
Foto: Reuters
Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik ocijenio je pred sutrašnju 12. godišnjicu Daytonskog mirovnog sporazuma da je vrijeme da se domaće snage u našoj zemlji dogovaraju o budućnosti BiH, bez pritisaka i nametanja rješenja od međunarodne zajednice.
On ističe da je međunarodna zajednica obavila u proteklom periodu dobar posao u BiH, ali da produžavanjem svog boravka ovdje gubi autoritet, a njeno dalje ostajanje u BiH kao "protektora" ugrozit će do sada dobre postignute rezultate.

"Nepotrebno dugo zadržavanje međunarodne zajednice dovelo je do potpune dezorijentacije načina u kojem bi BiH mogla ići dalje", kazao je Dodik i dodao da BiH ima svoj unutrašnji kapacitet za postizanje dogovora.

Naglasio je da, ukoliko međunarodna zajednica želi dobro BiH, krajnje je vrijeme da prestane njena aktivnosti u sklopu Ureda visokog predstavnika u BiH, jer će u protivnom to ugroziti ustavnopravno funkcioniranje BiH.

Dodik je kazao i da je u proteklih 12 godina upravo odrednica da je Daytonski sporazum okvirni sporazum najčešće zloupotrebljavana na štetu RS-a da bi se značajan dio njenih nadležnosti prenio na nivo BiH, a da se nije pokazala najavljivana funkcionalnost niti opravdala isticana očekivanja.

Podsjetio je da je prema novom zakonu 21. novembar praznik u RS-u i neradni dan, a da se tim povodom sutra i otvara nova zgrada Vlade RS-a u Banjoj Luci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: