Novi kapaciteti
435

Dodik, Kusturica i Višković presjekli vrpcu na otvorenju nove gondole Poljice na Jahorini

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer RS-a Radovan Višković danas su na Јahorini svečano otvorili novoizgrađenu kabinsku gondolu Poljice, dva šestosjeda, dva ski-lifta i sedam kilometara novih vještačkih osniježenih staza.

Veliki infrastrukturni projekti, ski-liftovi sidro i tanjir, osposobljavanje staze za spust poslije 30 godina, sedam novih kilometara za osnježavanje, kao i rasvjeta staze "Novak Đoković", urađeni su uz podršku Vlade Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH, rečeno je na svečanom otvaranju.

"Čast mi je ovdje biti i svjedočiti o još jednom uspjehu koji smo nesumnjivo ostvarili zajedničkim naporima, ne samo gradeći sve ovo na Јahorini, nego dokazujući da to možemo", rekao je Dodik.

On je čestitao i zahvalio Olimspijskom centru i svim prijateljima koji su bili uključeni u realizaciju ovog projekta.

"Ovo je rezultat velike vizije kao neodvojivog plana razvoja modrene i slobodne Republike Srpske. Sve što radimo, radimo na dobrobit mladih generacija u RS-u koje dolaze da nastave naš put - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Prema njegovim riječima, vlasti u RS-u nastavit će s investicijama u svim oblastima privredno-ekonomskog djelovanja.

Gondola na Poljicama kapaciteta je 3.600 skijaša, a dva šestosjeda mogu da prime 9.400 skijaša.

Svečanoj ceremoniji prisustvuje i ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić, direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić i predsjednik Nadzornog odbora OC "Јahorina" Nedeljko Elek, filmski reditelj Emir Kusturica i mnogi zvaničici iz javnog i političkog života.