Članovi Predsjedništva
157

Dodik: Komšić ne propušta priliku da se lično izblamira, a time izblamira i BiH

SRNA
Milorad Dodik (Foto: T. S./Klix.ba)
Milorad Dodik (Foto: T. S./Klix.ba)
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da član Predsjedništva Željko Komšić ne propušta priliku da se lično izblamira, a time izblamira i Bosnu i Hercegovinu za koju se, kako je kazao, navodno zalaže.
"Tako je bilo i na sastanku s potpredsjednikom Evropske komisije Josepom Borrellom, na kojem nije bilo riječi ni o Srebrenici ni o negiranju ili prihvatanju Bosne i Hercegovine, na šta se on sada izvlači", rekao je Dodik agenciji Srna upitan da prokomentariše Komšićevu izjavu da je napustio sastanak s Borrellom, jer član Predsjedništva iz reda srpskog naroda negira genocid, državu, te priča o mirnom razlazu.

Dodik je naglasio da je Komšić sastanak napustio kada je on "rekao istinu" koju svi u Bosni i Hercegovini znaju, a koju nije mogao pobiti, a to je da Komšić nije biran glasovima Hrvata i da nije legitiman predstavnik hrvatskog naroda.

"Impresivno je da Komšić drži lekcije Borrellu šta treba da radi, vjerujući i dalje da je svojim napuštanjem sastanka učinio nešto za Bosnu i Hercegovinu. Njegovo ponašanje i s ovog sastanka govori da nikada nije trebalo da bude tu gdje jeste i to je nešto o čemu treba da misle Bošnjaci koji su ga tu i doveli", zaključio je Dodik.

Podsjećamo, Komšić je gostujući sinoć u Dnevnuku D Federalne televizije (FTV) izjavio da je "Dodik primitivac, ali da to nije ništa novo".