{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Dodik još jednom obmanuo javnost RS-a"

F
26.3.2009. u 15:57
0
6
"Dodik još jednom obmanuo javnost RS-a"
0
"Dodik još jednom obmanuo javnost RS-a"
Srpska demokratska stranka (SDS) optužila je danas lider SNSD-a Milorada Dodika da je, prebacujuću razgovore o reformi Ustava BiH u državni Parlament, a na osnovu tzv. ''Prudskog procesa'', jasno potvrdio da i dalje stoji iza dogovora o preuređenju BiH na četiri teritorijalne jedinice.
- Dodik je još jedanput obmanuo javnost RS-a, zaboravljajući obećanje dato prije razgovora sa svojim partnerima u Mostaru, da neće učestvovati u daljim razgovorima ukoliko se Sulejman Tihić i Dragan Čović javno ne izjasne da je RS-a neupitna u svom dejtonskom kapacitetu, ocijenila je ova stranka u današnjem saopćenju.

SDS naglašava da neće prihvatiti bilo kakve inicijative o reformi Ustava BiH na bazi dogovora Dodik-Tihi-Čović o "prekrajanju" dvoentitetskog uređenja BiH.

- To bi značilo rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanje ustavom zagarantovanih nadležnosti i kapaciteta RS-a, navodi SDS i najavljuje da će iskoristi sva demokratska sredstva borbe da spriječi realizaciju "ovih antiustavnih inicijativa i zaštiti Dejtonski mirovni sporazum, kao garant opstanka i očuvanja ustavno-pravnih kapaciteta RS-a".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: