{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Izbori samo za predsjednika RS-a, a ne i za potpredsjednike

F
5.10.2007. u 16:00
0
0
Dodik: Izbori samo za predsjednika RS-a, a ne i za potpredsjednike
0
Dodik: Izbori samo za predsjednika RS-a, a ne i za potpredsjednike
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik saopćio je danas stav te stranke da je potrebno održati izbore samo za predsjednika RS-a, jer smatraju da potpredsjednici imaju izborni legitimitet.
"Treba razriješiti ovu situaciju tako što bi se izvršile izmjene i dopune Izbornog zakona RS-a, gdje bi se preciziralo da, ukoliko dođe do trajne spriječenosti predsjednika ili dva potpredsjednika da obavljaju funkciju, na izborima bi se birao i popunjavala funkcija one ličnost iz kojeg je konstitutivnog naroda pripadao prethodni kandidat", rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

On smatra da će to razriješiti novonastalu situaciju u RS-u, a nakon smrti predsjednika Milana Jelića, te da će to doprinijeti da i u budućnosti neće biti sličnih problema.

Izrazio je nadu da će ovo biti dovoljeno da se riješi sitauacija koja trenutno postoji u RS-u da nema predsjednika, a u Ustavu nije regulirano kako se takva situacija prevazilazi, odnosno ko obavlja privremenu funkciju do izbora.

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a jučer je stavio veto na skupštinsku odluku da privremeno do izbora predsjednik Skupštine RS-a Igor Radojičić obavlja neodložne poslove iz nadležnosti predsjednika.

Iz Centralne izborne komisije BiH je najavljeno da će 10. oktobra saopćiti datum održavanja izbora za predsjednika, dok o eventualnom izboru potpredsjednika nemaju stav.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: