Damir Miljević
0

Dodik instrumentalizuje medije u RS-u

FENA
Nezavisni kandidat za gradonačelnika Banje Luke Damir Miljević smatra da je "apsolutno neprihvatljiv način“ na koji nosilac odborničke liste SNSD-a za Skupštinu općine Laktaši Milorad Dodik "instrumentalizuje sve medije u Republici Srpskoj istupajući svaki dan u njima u svojstvu predsjednika Vlade RS-a.

"Na taj način, koristeći potpuno besplatno najgledanije TV termine i naslovne strane novina, u predizbornoj kampanji dovodi u neravnopravan položaj sve druge političke subjekte što nije prihvatljiva praksa u demokratskim društvima kakvo i mi želimo da budemo“, ocjenjuje Miljević u saopćenju.

S obzirom da se Milorad Dodik pojavljuje, kako dodaje, i na bilbordima svoje stranke zajedno sa SNSD-ovim kandidatima u svim općinama u RS-u, takvo ponašanje i iskorištavanje medijskog prostora mogu imati uticaja na regularnost izbora, ne samo u općini Laktaši gdje je on kandidat, nego u svim općinama u RS.

Miljević smatra da Vlada RS-a ima dovoljan broj portparola i ministara koji nisu nakandidatskim listama koji u toku izborne kampanje mogu korektno da informiraju javnost o radu Vlade umjesto Milorada Dodika.