{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik ide u Beograd na protest zbog nezavisnosti Kosova

F
21.2.2008. u 16:18
0
0
Dodik ide u Beograd na protest zbog nezavisnosti Kosova
0
Dodik ide u Beograd na protest zbog nezavisnosti Kosova
Premijer RS-a Milorad Dodik potvrdio je da će učestvovati u velikom protestu u Beogradu zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova te ponovio stav da Vlada RS-a ne prihvata nezavisnost Kosova i posredstvom svojih predstavnika u zajedničkim organima BiH neće dati saglasnost da BiH prihvati kosovsku nezavisnost.
Dodik je nakon razgovora s ambasadorom Velike Britanije u BiH Matthewom Rycroftom kazao da je razgovarano i o mogućim implikacijama jednostrane odluke o nezavisnosti Kosova.

Ocijenio je da će večeras na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a biti razmatrana zajednička izjava predsjednika RS-a Rajka Kuzmanovića, predsjednika Narodne skupštine Igora Radojičića i premijera povodom nedavnog proglašenja nezavisnog Kosova te da će parlament RS-a ocijeniti da je neprihvatljiv akt proglašenja nezavisnosti Kosova.

Dodik je naveo da će biti iznesena tvrdnja da je to narušavanje teritorijalnog integriteta jedne članice UN-a, te da, ukoliko većina zemalja članica UN-a prizna nezavisnost Kosova, da se time neminovno stvara presedan i nova politička praksa te da odgovornost za buduća dešavanja na tom fonu treba da snose oni koji su stvorili takvu praksu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: