{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik ide u Beograd na protest zbog nezavisnosti Kosova

F
21.2.2008. u 16:18
0
0
Dodik ide u Beograd na protest zbog nezavisnosti Kosova
0
Dodik ide u Beograd na protest zbog nezavisnosti Kosova
Premijer RS-a Milorad Dodik potvrdio je da će učestvovati u velikom protestu u Beogradu zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova te ponovio stav da Vlada RS-a ne prihvata nezavisnost Kosova i posredstvom svojih predstavnika u zajedničkim organima BiH neće dati saglasnost da BiH prihvati kosovsku nezavisnost.
Dodik je nakon razgovora s ambasadorom Velike Britanije u BiH Matthewom Rycroftom kazao da je razgovarano i o mogućim implikacijama jednostrane odluke o nezavisnosti Kosova.

Ocijenio je da će večeras na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a biti razmatrana zajednička izjava predsjednika RS-a Rajka Kuzmanovića, predsjednika Narodne skupštine Igora Radojičića i premijera povodom nedavnog proglašenja nezavisnog Kosova te da će parlament RS-a ocijeniti da je neprihvatljiv akt proglašenja nezavisnosti Kosova.

Dodik je naveo da će biti iznesena tvrdnja da je to narušavanje teritorijalnog integriteta jedne članice UN-a, te da, ukoliko većina zemalja članica UN-a prizna nezavisnost Kosova, da se time neminovno stvara presedan i nova politička praksa te da odgovornost za buduća dešavanja na tom fonu treba da snose oni koji su stvorili takvu praksu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: