|

Dodik i Vučić posjetili rodnu kuću Gavrila Principa u Bosanskom Grahovu

Dodik i Vučić posjetili rodnu kuću Gavrila Principa u Bosanskom Grahovu
159
S
SRNA
13.9.2019. u 17:13
134
komentara
159

dijeljenja
Dodik i Vučić posjetili rodnu kuću Gavrila Principa u Bosanskom Grahovu
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetili su danas rodnu kuću Gavrila Principa u Bosanskom Grahovu.
Vučić, koji se tokom posjete kući Gavrila Principa upisao u knjigu sjećanja, naveo je da će Srbija uvijek pomagati narodu Bosanskog Grahova i ovog kraja.

"Uvjeren sam da srpski narod nikada neće zaboraviti junačko djelo Gavrila Principa", napisao je Vučić.

Sa Dodikom i Vučićem su i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, ministar finansija Srbije Siniša Mali, te potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić.

Dodik i Vučić prisustvovaće večeras u Drvaru centralnoj akademiji pod nazivom "Krajino moja" u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških općina 1995. godine.Svečanoj akademiji prisustvovat će i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik Srbije u 17:30 časova posjetiće Vrtić "Majka hrabrost", a 18:05 u Radničkom domu predviđen je sastanak sa načelnicima opština Drvar, Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac, poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.
Prijavi grešku


Komentari (134)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...