{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik i Tadić vodili verbalni rat u predizbornom TV duelu

10.10.2014. u 15:40
70
134
Dodik i Tadić vodili verbalni rat u predizbornom TV duelu
70
Dodik i Tadić vodili verbalni rat u predizbornom TV duelu
U sinoćnjoj emisiji ATV-a "Apostrof izbori 2014" snage su odmjerili Milorad Dodik u ime koalicije SNSD-DNS-SP i Ognjen Tadić u ime Saveza za promjene.
Već prva tema "Pozicija RS" izazvala je burnu raspravu predsjedničkih kandidata u studiju ATV. Najmanje su se držali teme, a pale su međusobne optužbe o tome ko je učestvovao u stvaranju RS. Dodik je tvrdio da je pozicija RS pod vlašću SNSD-a neupitna te da su plate, penzije uvećane 100 odsto u odnosu na prethodni period.

Tadić je odgovorio da se Dodik hvali onim što je uradila SDS. On je pozvao građane da izaberu vaspitanje, a ne nevaspitanje, koje je odlika Milorada Dodika. Istakao je da on predstavlja milion građana koji žele promjene.

Dodao je da je učestvovao kao borac u stvaranju RS, dok je Milorad Dodik u tom periodu švercovao cigarete.

Dodik je odgovorio da Tadić nikad nije bio neki vidljiv borac, te da on nikad nije švercovao cigaretama, već da je odlikovan za svoje učešće u ratu.

Potom se razgovaralo o ekonomskoj i socijalnoj politici te je Tadić istakao da je RS u jako lošem stanju i da je za to odgovorna aktuelna vlast.

Dodik se složio da je ekonomija veoma važna, te da je priča o lošem stanju zasnovana na lažima opozicije.

Tadić je u emisiji izjavio da je Dodik tokom pauze prijetio da će se tući, što potvrđuje da on nije čovjek od dijaloga.

Bilo je govora i o borbi protiv kriminala i korupcije pa je Dodik optužio Tadića da je za izbore kandidovao svog šofera.

"Njihov kandidat Cicko Bjelica nosi listu u Istočnom Sarajevu, a protiv njega se vodi postupak", tvrdi Dodik koji je optužio Tadića da je branio ubice, te kazao da je Tadić jedan neartikulisani dječak.

Tadić je upitao Dodika šta sa 350 miliona KM struje koja nestane u sistemu, te šta je sa opremom za zgradu Vlade koja je nabavljena bez tendera. Istakao je da u RS ništa ne možete napraviti ako nekog ne platite i da nije RS slaba zato što je siromašna, već zato što je opljačkana.

U završnim riječima Dodik je naveo da ljudi trebaju iskoristiti svoje pravo i izaći na izbore.

"SNSD je uvjeren u pobjedu i pozivamo sve naše glasače da izađu izbore. Želim da izbori prođu u miru, fer i pošteno", poručio je Dodik.

Tadić se izvinio gledateljima zbog "ovakve emisije".

"Ako želite i dalje gledati Milorada Dodika, imate pravo na svoju volju. Nisam sretan što je ova vlast uzela devet godina našeg života. Spreman sam da sa Savezom za promjene na pošten i moralan način to promijenim. Izađite na izbore", poručio je on.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: