Enes Suljkanović
0

"Dodik i Lagumdžija će doći do kompromisa"

SRNA
Enes Suljkanović
Enes Suljkanović
Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Enes Suljkanović ocijenio je večeras da će lideri SNSD-a Milorad Dodik i SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija doći do kompromisa koji će rezultirati što bržim formiranjem Vijeća naroda i Vlade RS, kao i vlasti na nivou BiH.

On je rekao da SNSD i SDP BiH snose odgovornost za formiranje vlasti jer su vodeće političke partije u BiH, odnosno partije koje su dobile više od pola miliona glasova na opštim izborima, te dodao da je obaveza svih političkih partije prema glasačima i građanima da to pitanje riješe na svim nivoima u zakonskom roku.

"Prošlo je gotovo dva mjeseca nakon izbora, a još se čaka da se formira vlast, da se usvoje budžeti i da se počnu rješavati obećanja koja su data u izbornoj kampanji. Mislim da mora prevladati kompromis i razum kako bi se vlast formirala što prije, da počne raditi u interesu svih u BiH", rekao je Suljkanović Srni u Modriči.

On je saradnju sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom i potpredsjednikom iz reda hrvatskog naroda Emilom Vlajkijem ocijenio korektnom i konkretnom.

"Već smo održali niz radnih sastanaka i razmatrali veliki broj bitnih pitanja za građane RS. S obzirom da sam potpredsjednik svih građana RS, kao što je i Dodik predsjednik svih u RS, hoćemo da radimo u interesu svih", rekao je Suljkanović.

Suljkanović je večeras u Modriči prisustvovao tradicionalnoj večeri folklora, pjesme i plesa "Našem gradu s ljubavlju", koje je organizovalo Kulturno-umjetničko društvo "Ševko Avdić" Tarevci.

On je ovaj kulturni događaj nazvao dobrim primjerom tolerancije i saradnje predstavnika društava čiji su većinski članovi Bošnjaci, Srbi i Hrvati.
"Ovo je pogodnost koju u BiH moramo maksimalno da koristimo u oblasti kulture, sporta, privrede, pa i politike", poručio je Suljkanović.

U cjelovečernjem programu, pred oko 200 posjetilaca, pjesmom i igrom u Modriči su se predstavili i članovi KUD "Modriča" iz ovog grada i hor "Azizija" iz Orašja.