Dodik i Jeremić o nezavisnom Kosovu

F
FENA
26.12.2008. u 19:30
0
0
Dodik i Jeremić o nezavisnom Kosovu
0
Dodik i Jeremić o nezavisnom Kosovu
Premijer RS-a Milorad Dodik izjavio je večeras da će RS u skladu s svojim mogućnostima uticati na institucije BiH da ne priznaju nezavisno Kosovo, jer takva odluka, naveo je, neće doprinijeti približavanju interesa dviju zemalja i njenih građana.
„Mi podržavamo zvanični stav Srbije po pitanju Kosova. Srbija je u pravu što se toga tiče, jer se radi o secesiji i RS će sve napore i kapacitete koje ima u okviru BiH upotrijebiti u realizaciji tog stava“, kazao je Dodik nakon razgovora sa ministrom vanjskih poslova Srbije Vukom Jeremićem.

Ponovivši danas već izrečene stavove da Srbija podržava suverenitet BiH, ministar Jeremić je na pres-konferenciji kazao i da je jaka, stabilna i prosperitetna RS apsolutni uslov jake BiH, zajedno sa Srbijom na putu ka Evropskim integracijama.

Na sastanku je bilo riječi i o potrebi ubrzanja mogućnosti dobijanja dvojnog državljanstva.

Razgovarano je i o energetskom prisustvu Rusije u Srbiji i mogućnostima učvršivanje energetske bezbjednosti Balkana, te saradnji RS i Srbije na tom planu.

Dodik je još dodao i da je RS opredijeljena za realizaciju dogovora iz Pruda, posebno kada je riječ o državnoj imovini, Brčko Distriktu i državnom budžetu.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: