{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Dodik i Džaferović već potrošili 37 hiljada KM iz sredstava tekuće rezerve

Klix.ba
21.1.2019. u 15:58
107
199
Dodik i Džaferović već potrošili 37 hiljada KM iz sredstava tekuće rezerve
107
Dodik i Džaferović već potrošili 37 hiljada KM iz sredstava tekuće rezerve
Foto: H. M./Klix.ba
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i Šefik Džaferović već su podijelili 37.000 KM sredstava iz tekuće rezerve. Od tog iznosa Dodik je potrošio 22.500 KM, a Džaferović 14.500 KM.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović dodijelio je 5.000 KM studentima iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Mostara i Zenice. On je odlučio da nagradi pet najboljih studenata sa po 1.000 KM.

Pored studenata, Džaferović je pomogao i Streljačkom klubu osoba s invaliditetom iz Zenice kojem je dodijelio 5.500 KM na ime pomoći za nabavku vazdušne puške.

Mnogo veće iznose iz sredstava tekuće rezerve dodjeljivao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. On je dao 5.000 KM Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj općini Zvornik Stari grad - Hram rođenja Svetog Jovana preteče i krstitelja Gospodnjeg na ime pomoći za obnovu zvorničkog hrama starog 199 godina.

Dodik je dao čak 10.000 KM Fudbalskom klubu Ozren (Semizovac) kao pomoć za obnovu i adaptaciju stadiona i svlačionica te 2.500 KM Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu "Prosvjeta" Gradski odbor Banja Luka kao podršku i pomoć za realizaciju planiranih projekata.

"Odobravaju se sredstva za interventno korištenje sredstava tekuće budžetske rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2018. godinu u iznosu od 5.000 KM Gorskoj službi spašavanja Jahorina kao podrška i pomoć za rad službe", piše u odluci koju potpisuje Dodik.

Kako smo ranije pisali, Džaferović je početkom decembra 2018. godine dodijelio 2.000 KM Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu "Prosvjeta" Sarajevo kao podršku i pomoć za organizaciju Božićnog koncerta, kao i 2.000 KM Sportskom savezu invalida Federacije Bosne i Hercegovine za organizaciju manifestacije Izbor sportiste invalida BiH za 2018. godinu.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić još uvijek nije donio nijednu odluku kojom se odobravaju sredstava tekuće budžetske rezerve.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: