{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Funkcionalna BiH na bazi dogovora i realnih mogućnosti

F
6.6.2007. u 16:30
0
0
Dodik: Funkcionalna BiH na bazi dogovora i realnih mogućnosti
0
Dodik: Funkcionalna BiH na bazi dogovora i realnih mogućnosti
Funkcionalna BiH može da se gradi samo na bazi dogovora i uvažavanja realnih mogućnost u skladu s Ustavom, rekao je premijer Milorad Dodik tokom razgovora s višim zamjenikom visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Peterom Bas-Backerom.
Dodik je ovom prilikom naglasio da su razgovori o ustavnim promjenama mogući samo u demokratskoj atmosferi, uvažavajući prava konstitutivnih naroda.

Ambasador Bas-Beker je pohvalio odluku Vlade RS-a o utvrđivanju općine Srebrenica kao područja od posebnog socijalno-ekonomskog značaja i aktivnosti koje su preduzete da se riješe osnovna pitanja stanovnika Srebrenice.

Također, ambasador Bas-Beker je ocijenio kao pozitivnu pomoć Vlade na obnovi džamije Ferhadija u Banjoj Lucu. On je, također, izrazio uvjerenje da će u Sarajevu biti vraćena i imovina Srpske pravoslavne crkve te da će biti nastavljen dijalog vjerskih zajednica u BiH

Premijer Milorad Dodik je zahvalio ambasadoru Peteru Bas-Bekeru na dosadašnjoj saradnji i doprinosu na ostvarivanju rezultata koji su postignuti u Republici Srpskoj i BiH, posebno u stvaranju povoljne sigurnosne situacije, saopćeno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose s javnošću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: