|

Dodik, Džaferović i Komšić: Zabrinuti smo zbog razvoja događaja u Jammuu i Kashmiru

Dodik, Džaferović i Komšić: Zabrinuti smo zbog razvoja događaja u Jammuu i Kashmiru
192
A. D.
27.8.2019. u 18:32
152
komentara
192

dijeljenja
Dodik, Džaferović i Komšić: Zabrinuti smo zbog razvoja događaja u Jammuu i Kashmiru Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjedništvo BiH, koje čine Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, nakon turbulentnog dana i otkazivanja sjednice na kojoj je bilo planirano imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, oglasilo se saopćenjem za javnost povodom sasvim drugog pitanja.
"Predsjedništvo Bosne i Hercegovine s velikom zabrinutošću prati razvoj događaja u Jammuu i Kashmiru nakon ukidanja specijalnog statusa koji je garantirao njegovu autonomiju. Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je uvjereno da se Pakistanu i Indiji u okviru postojećih i obvezujućih rezolucija Ujedinjenih naroda nudi prostor za smirivanje sadašnjih napetosti i uvažavanje interesa i prava naroda Jammua i Kashmira", saopćili su.

Inače, ovaj zajednički nastup navedene trojke ne oslikava trenutnu slogu kada je riječ o ključnim pitanjima za državu. Tako je je danas Dodik otkazao spomenutu sjednicu najavivši usput da će, kada istekne sporazum lidera SNSD-a, SDA i HDZ-a, putem NSRS povući nadležnosti za Oružane snage BIH, VSTV i UIO.

Druga dvojica članova Predsjedništva su ocijenili da se te nadležnosti ne mogu vratiti. Bilo kako bilo, BiH je upala u najdublju političku krizu od izbora u oktobru 2018. godine.
Prijavi grešku


Komentari (152)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...