|

Dodik danas sa izaslanicima SAD i EU

Dodik danas sa izaslanicima SAD i EU
0
S
SRNA
5.11.2009. u 07:30
11
komentara
0

dijeljenja
Dodik danas sa izaslanicima SAD i EU Foto: AFP/File
Predsjednik Vlade Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik najavio je da će danas učestvovati u bilateralnim razgovorima sa zvaničnicima američke i administracije EU u Sarajevu.
"SNSD ima sastanak sa Stuartom Jonesom. Biće to u Sarajevu. Tačan termin ne znam, ali biće to popodne", rekao je Dodik Srni.

Predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić ranije je danas Srni potvrdio da će se danas u Sarajevu sastati sa američkim i evropskim zvaničnicama.

"Odazvaću se ovom pozivu i sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Stuartom Jonesom ću razgovarati o promjeni Ustava BiH i butmirskom procesu", rekao je Ivanić.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Stuart Jones i direktor Sekretarijata Savjeta EU za zapadni Balkan, istočnu Evropu i centralnu Aziju Zoltan Martinusz ove sedmice počeli su u Sarajevu nove razgovore sa predstavnicima stranaka, koje su 9. i 20. oktobra učestvovale u razgovorima u Butmiru.

Predstavnici sedam parlamentarnih stranaka u BiH sa izaslanicima EU i SAD danas su u Sarajevu dogovorili da naredni sastanak bude održan za sedam dana, a da sve političke partije do petka, 6. novembra, dostave svoje prijedloge u pisanoj formi.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...