{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Britanski špijuni prisluškuju mene i Vučića, OSA otvorila naloge

25.6.2018. u 08:21
168
116
Dodik: Britanski špijuni prisluškuju mene i Vučića, OSA otvorila naloge
168
Dodik: Britanski špijuni prisluškuju mene i Vučića, OSA otvorila naloge
Dodik i Vučić
Predsjednik Repubike Srpske Milorad Dodik izjavio je da britanski špijuni prisluškuju državni vrh Srbije i Republike Srpske, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njega.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Dodik je za izdanje srbijanskog Kurira izjavio da postoje brojni dokazi da britanske obavještajne službe imaju prislušni centar i da prate državni vrh RS, a pretpostvalja da je ista situacija i u Srbiji, i da je to jedan od načina da ih destabilizuju.

"Dokaz su izjave ministra odbrane, potvrde da će se Velika Britanija baviti ruskim uticajem na ovom prostoru. U julu se formira poseban operativni centar koji predvode Britanci. Tu su i izjave britanskog ambasadora", istakao je Dodik.

Dodik je rekao da se ne radi o običnim vojnicima, pješadincima, već specijalcima koji se obavještajnim radom bave na osnovu veoma savremene i sofisticirane tehnologije.

Dodik kaže da pretpostavlja i tvrdi da je britanska služba uvijek bila prisutna na ovom prostoru i da su uvijek radili protiv srpskih državnih i nacionalnih interesa.

"Dokaz je u činjenici da je već ranije Obavještajna služba BiH (OSA) otvorila operativne naloge prisluškivanja zvaničnika Srbije i RS. Svako ko je ovdje upućen u bilo šta, zna da to u BiH ne može da se radi bez odobrenja zapadnih službi. Šta ćete veći dokaz od ovog", kazao je on.

Na pitanje da li je obavijestio predsjednika Vučića o tome, Dodik odgovara da “Vučić to vrlo dobro zna”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: