{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Branković je sposoban menadžer

F
1.7.2008. u 15:53
0
10
Dodik: Branković je sposoban menadžer
0
Dodik: Branković je sposoban menadžer
Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da RS neće i ne smije snositi posljedice lošeg finansijskog stanja u Federaciji BiH, ističući da ni ne razmišlja o mogućoj solidarnoj pomoći tom bh. entitetu, jer to nije u skladu sa zakonom i da on nema takva ovlaštenja.
„Niti mogu, niti hoću to da radim, a vjerovatno ne bi ni oni nama“, rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci ističući da je on premijer RS-a i može komentirati samo stanje u tom entitetu, a ne priče o finansijskim problemima u FBiH, jer „to može biti pogrešno shvaćeno".

„Meni je žao, jer smatram da je federalni premijer Nedžad Branković jedan sposoban menadžer koji je mogao da vodi Vladu, a naslijedio je određena socijalna rješenja koja se ne mogu ispuniti, jer budžet za to nema dovoljno novca“, rekao je Dodik.

On smatra da će se „ta" situacija u FBiH utišavati do lokalnih izbora, a poslije očekuje da će biti potpuna eskalacija krize do nemogućnosti finansiranja organa.

Entitetski premijer je rekao i da se situacija u FBiH ne može riješavati na uštrb prihoda RS-a i nekom drugom preraspodjelom prihoda iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: