{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Branković je sposoban menadžer

F
1.7.2008. u 15:53
0
10
Dodik: Branković je sposoban menadžer
0
Dodik: Branković je sposoban menadžer
Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da RS neće i ne smije snositi posljedice lošeg finansijskog stanja u Federaciji BiH, ističući da ni ne razmišlja o mogućoj solidarnoj pomoći tom bh. entitetu, jer to nije u skladu sa zakonom i da on nema takva ovlaštenja.
„Niti mogu, niti hoću to da radim, a vjerovatno ne bi ni oni nama“, rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci ističući da je on premijer RS-a i može komentirati samo stanje u tom entitetu, a ne priče o finansijskim problemima u FBiH, jer „to može biti pogrešno shvaćeno".

„Meni je žao, jer smatram da je federalni premijer Nedžad Branković jedan sposoban menadžer koji je mogao da vodi Vladu, a naslijedio je određena socijalna rješenja koja se ne mogu ispuniti, jer budžet za to nema dovoljno novca“, rekao je Dodik.

On smatra da će se „ta" situacija u FBiH utišavati do lokalnih izbora, a poslije očekuje da će biti potpuna eskalacija krize do nemogućnosti finansiranja organa.

Entitetski premijer je rekao i da se situacija u FBiH ne može riješavati na uštrb prihoda RS-a i nekom drugom preraspodjelom prihoda iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: