Salva optužbi
43

Dodik brani Milicu Marković i tužiteljicu u slučaju Dudaković Vedranu Mijović

Klix.ba
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u današnjoj izjavi za medije dao je podršku stranačkoj kolegici Milici Marković, poslanici BiH u Vijeću Evrope, za koju je utvrđeno da nije uzela novac ili drugi oblik poklona u svojim aktivnostima u Azerbejdžanu.

SDS i PDP je optužio za podmetanja i lažne optužbe, a posebno zastupnika SDS-a u Predstavničkom domu PSBiH Mladena Bosića. Nanovo je uputio optužbe srpskim predstavnicima u organima BiH da, kako je kazao, ne zastupaju interese RS-a.

Dodik je reagovao i na hapšenje generala Atifa Dudakovića rekavši kako reakcije političkih faktora u FBiH ukazuju na duboke podjele BiH po nacionalnoj osnovi.

Dodik smatra da je proces koji se protiv Nasera Orića vodi pred Sudom BiH "ozbiljna farsa pravosuđa" te dodao da vjeruje da će se nešto slično pokušati i sa Dudakovićem.

Komentarišući pisanje medija o tužiteljici u slučaju Dudaković Vedrani Mijović, kćerci bivšeg zastupnika SNSD-a Slavka Jovičića, on je rekao da joj se "prebrojavaju krvna zrnca, govore da je Srpkinja i da je kćerka bivšeg srpskog logoraša".

"Oni će sada naći motiv da napadnu tu ženu, pokušat će da je satanizuju", dodao je Dodik.