{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Bošnjaci nisu otvorili nijednu firmu u Srebrenici

F
8.5.2008. u 14:34
0
0
Dodik: Bošnjaci nisu otvorili nijednu firmu u Srebrenici
0
Dodik: Bošnjaci nisu otvorili nijednu firmu u Srebrenici
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je kao neprihvatljive stavove Adila Osmanovića, potpredsjednika RS, da je jedino pravično rješenje za Srebrenicu da bude izdvojena izvan ustavnopravnog poretka RS-a, te optužio Bošnjake u Federaciji BiH da u Srebrenici "nisu otvorili nijednu firmu".
"Činjenica je da nijedna firma iz Federacije BiH nije otvorila ni autopraonicu u Srebrenici da bi im pomogla, a pokušavaju da politička pitanja izdižu čak do Ujedinjenih nacija", rekao je Dodik na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Dodik je kazao da potpredsjednik RS-a može da ima stav, ali da "on ne daje mnogo do njega".

Ponovio je da je u Dejtonski sporazum "locirao" Srebrenicu u RS-u, te njene nadležnosti nad lokalnom zajednicom i tu se ništa neće promijeniti.

"I Osmanovićeva izjava nije ništa novo sa stanovišta zahtjeva gospode iz Sarajeva i njihovih trabanata ovdje u RS-u. Takvih zahtjeva je bilo i prije i pokušavali su s nekakvim šatorskim naseljima, a pokušavat će i sada", naveo je Dodik.

Komentirajući Osmanovićev stav da Ujedinjene nacije Srebrenicu treba da proglase prostorom izvan ustavnopravnog poretka RS-a "budući da su je u ratnom periodu proglasili zaštićenom zonom", Dodik je postavio pitanje Osmanoviću i drugima "kako se moglo desiti da u tri godine funkcioniranja zaštićene, demilitarizirane zone iz nje izlaze jedinice koje su vršile masakre i pokolje po okolnim selima".

Dodik je dodao i da o tome govori i posljednja knjiga koju je izdao Ibran Mustafić "Planirani haos".

Naglasio je i da UN nemaju više ništa sa Srebrenicom i da se u vezi sa Srebrenicom više ništa neće dešavati nakon što je jučer prihvaćeno da postoje posebna izborna pravila za tu općinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: