{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Ako nema policije RS-a, nema ni reforme

F
4.10.2007. u 17:50
0
0
Dodik: Ako nema policije RS-a, nema ni reforme
0
Dodik: Ako nema policije RS-a, nema ni reforme
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je danas u Modriči da u reformi policije u BiH ne može biti dovedeno u pitanje postojanje policije RS-a te ako se to ne uvaži nema ni reforme policije u BiH.
Osvrćući se na stav visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i sigurnost Javiera Solane da protokol o reformi policije, koji su potpisali Dodik i lider Stranke za BiH Haris Silajdžić, nije dovoljan za pridruživanje BiH EU, Dodik je naveo da "zna ko je Solana, ali i velika Evropa mora da razumije neke naše specifičnosti" te ponovio da RS pristaje na reformu policije "u kojoj ima i policije RS-a".

"To je bio i moj zavjet koji sam dao jučer nad odrom pokojnog predsjednika RS-a Milana Jelića. Tako svi mislimo. Narod koji je tri dana tugovao jasno je manifestovao svoj stav o svemu tome. Dostojanstvo koje je pokazano govori o tome da ovaj narod nikome oprostiti neće za sve što bi bilo urađeno na njegovu štetu", kazao je Dodik nakon što je danas posjetio Jelićev grob u Modriči, javili su mediji u RS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: