{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodijeljeno zemljište za izgradnju crkve

F
8.7.2009. u 20:40
0
45
Dodijeljeno zemljište za izgradnju crkve
0
Dodijeljeno zemljište za izgradnju crkve
Skupština Kantona Sarajevo usvojila je na današnjoj sjednici Odluku o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo za prijenos prava raspolaganja nad zemljištem bez naknade na Općinu Novi Grad Sarajevo u svrhu izgradnje Župne crkve sa pratećim sadržajima.
Uz ovu odluku usvojen je i zaključak da se zemljište dodjeljuje isključivo u ovu svrhu i ne može se koristiti u druge svrhe.

Zastupnica Dženana Zlatar uputila je zahtjev prema nadležnima da se odgovori na pitanje građana da li je ova odluka u skladu sa regulacionim planom, jer je, kako je istakla, regulacionim planom predviđeno da se na tom dijelu Dobrinje gradi tramvajska pruga i zaokretnica.

Zahtjev za objašnjenje će biti upućen i Općinskom vijeću Općine Novi Grad.

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je na današnjoj sjednici Zakon o sudskim taksama.

Sudske takse se kreću u vrijednosti od 50 do 1.000 KM u zavisnosti od vrijednosti spora.

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je Izvještaj o izvršenju budžeta za 2008. godinu, te IzvještaJ o radu i finansijskom poslovanju za 2008. godinu kao i Program rada za 2009. godinu Kantonalne uprave civilne zaštite.

Na današnjoj sjednici donesena je jednoglasno i odluka o izmjeni naziva dijelova Novopazarske ulice na području općine Novo Sarajevo.

Ulica Novopazarska 129. i dalje mijenja ime u novi naziv, "Ulica 10. maja"; ulica Novopazarska 143. i dalje u novi naziv "Ulica Dolina mira"; ulica Novopazarska 161. u novi naziv "Ulica Kanara"; te ulica Novopazarska 167. u novi naziv "Ulica Mahmuta Mahmutovića".

Skupština je jednoglasno usvojila Odluku o razrješenju i izboru člana u komisiju za mlade Skupštine Kantona Sarajevo.

Haris Obuća (SBiH), razriješen je dužnosti člana u Komisiji za mlade Skupštine Kantona Sarajevo, na lični zahtjev zbog podnesene ostavke, a u Komisiju za mlade izabran je Samir Sahačić (SBiH).

Nastavak sjednice zakazan je za sljedeću sedmicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: