{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodijeljeno zemljište za izgradnju crkve

F
8.7.2009. u 20:40
0
45
Dodijeljeno zemljište za izgradnju crkve
0
Dodijeljeno zemljište za izgradnju crkve
Skupština Kantona Sarajevo usvojila je na današnjoj sjednici Odluku o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo za prijenos prava raspolaganja nad zemljištem bez naknade na Općinu Novi Grad Sarajevo u svrhu izgradnje Župne crkve sa pratećim sadržajima.
Uz ovu odluku usvojen je i zaključak da se zemljište dodjeljuje isključivo u ovu svrhu i ne može se koristiti u druge svrhe.

Zastupnica Dženana Zlatar uputila je zahtjev prema nadležnima da se odgovori na pitanje građana da li je ova odluka u skladu sa regulacionim planom, jer je, kako je istakla, regulacionim planom predviđeno da se na tom dijelu Dobrinje gradi tramvajska pruga i zaokretnica.

Zahtjev za objašnjenje će biti upućen i Općinskom vijeću Općine Novi Grad.

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je na današnjoj sjednici Zakon o sudskim taksama.

Sudske takse se kreću u vrijednosti od 50 do 1.000 KM u zavisnosti od vrijednosti spora.

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je Izvještaj o izvršenju budžeta za 2008. godinu, te IzvještaJ o radu i finansijskom poslovanju za 2008. godinu kao i Program rada za 2009. godinu Kantonalne uprave civilne zaštite.

Na današnjoj sjednici donesena je jednoglasno i odluka o izmjeni naziva dijelova Novopazarske ulice na području općine Novo Sarajevo.

Ulica Novopazarska 129. i dalje mijenja ime u novi naziv, "Ulica 10. maja"; ulica Novopazarska 143. i dalje u novi naziv "Ulica Dolina mira"; ulica Novopazarska 161. u novi naziv "Ulica Kanara"; te ulica Novopazarska 167. u novi naziv "Ulica Mahmuta Mahmutovića".

Skupština je jednoglasno usvojila Odluku o razrješenju i izboru člana u komisiju za mlade Skupštine Kantona Sarajevo.

Haris Obuća (SBiH), razriješen je dužnosti člana u Komisiji za mlade Skupštine Kantona Sarajevo, na lični zahtjev zbog podnesene ostavke, a u Komisiju za mlade izabran je Samir Sahačić (SBiH).

Nastavak sjednice zakazan je za sljedeću sedmicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: