BiH
2

Dodijeljeno 16 plastenika u Općini Starom Gradu u Sarajevu

Klix.ba
Općina Stari Grad donirala je 16 plastenika domaćinstvima koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

U prostorijama Općine danas je organizovano potpisivanje ugovora između načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, pomoćnika načelnika za privredu Alije Kambera i korisnika donacije.

Načelnik Hadžibajrić je podsjetio kako Općina svake godine donira plastenike građanima u starogradskim naseljima, a sve u cilju razvoja i stimulisanja plasteničke proizvodnje.

"Zamolio bih vas da čuvate i vodite računa o plastenicima. Prošle godine smo morali sanirati štetu nastalu na velikom broju plastenika, upravo zbog nemara korisnika koji ih nisu održavali kako treba. Za takve stvari više nemamo sredstava i u budućnosti to više nećemo raditi", kazao je Hadžibajrić.

Pomoćnik načelnika Alija Kamber je naglasio kako je u ovogodišnjem budžetu za nabavku 15 plastenika osigurano 53.000 KM, dok je 16-i plastenik, manje veličine (50 m2) donirao dobavljač, firma “ITC” iz Zenica koja proizvodi plastenike.

Istakao je kako je poticaj poljoprivredi jedan od starteških ciljeva razvoja Općine Stari Grad. “Općina je svojim sugrađanima dodijelila 85 plastenika, i prednost pri odabiru korisnika i ove godine kao i prethodnih imali su nezaposleni demobilisani borci i penzioneri”, rekao je Kamber.

Ugovor o dodjeli plastenika danas je potpisao Selver Smajić. Kaže kako je demobilisani penzioner i da će mu ovaj plastenik itekako dobro doći. "Teško se živi, a neiskorištene zemlje ima. Ovo će mi biti veliki poticaj da radim i poboljšam uslove života svoje porodice", kazao je Smajić.

Omer Klico, današnjim potpisivanjem ugovora, također je dobio plastenik. “Zahvaljujem se Općini Stari Grad na ovoj donaciji. Plastenik će dobro doći meni i mojoj porodici. Već uveliko radim u plasteniku i prvi sam koji je, pored uobičajnih sadnica, posadio i bamiju”, rekao je Klico.