|

Dodijeljeni mandati iz Skupštine SBK-a za Dom naroda FBiH

Dodijeljeni mandati iz Skupštine SBK-a za Dom naroda FBiH
0
F
FENA
10.2.2011. u 13:32
1
komentara
0

dijeljenja
Dodijeljeni mandati iz Skupštine SBK-a za Dom naroda FBiH
Centralna izborna komisija BiH donijela je na današnjoj sjednici odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata iz Skupštine Srednjobosanskog kantona za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.
Utvrđeno je da su mandate osvojili delegati iz reda Hrvata Radoje Vidović, Karolina Pavlović i Mirko Batinić, saopćeno je danas iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIKBiH).

Mandat za Dom naroda FBiH iz SBK-a iz reda Bošnjaka osvojio je Salko Selman, a mandat iz reda Srba Nikola Simić, a mandat iz reda ostalih Amel Hadžiabdić.

Protiv ove odluke, u skladu s Izbornim zakonom BiH, može se podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda Bosne i Hercegovine u roku od dva dana od dana objavljivanja odluke.

Članovi CIK-a na današnjoj sjednici su donijeli i odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbori za načelnika općine Odžak/Vukosavlje prema kojima je novi načelnik ove općine Elvir Hadžiomerović iz Stranke demokratske akcije (SDA) koji je osvojio 50,80 posto glasova.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...