{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodijeljeni certifikati sudionicima Eko-kampa

F
19.6.2008. u 16:26
0
0
Dodijeljeni certifikati sudionicima Eko-kampa
0
Dodijeljeni certifikati sudionicima Eko-kampa
Federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg, danas je u Ravnom, ispred špilje Vjetrenica, dodijelio certifikate sudionicima Drugog Eko-kampa, koji borave na području Hercegovine, za aktivno sudjelovanje u radu ovogodišnjeg kampa.
Drugi Eko-kamp se održava od 16. do 21 juna, a njegova temeljna zadaća jeste upoznavanje biološke raznolikosti, karakteristika i vrijednosti zaštićenih područja, odnosno područja koja bi u Federaciji BiH trebala biti zaštićena u narednom razdoblju, saopćeno je danas iz ureda federalnog ministra okolice i turizma.

Špilja Vjetrenica predstavlja najveće speleološko blago u Evropi po sadržaju faune a po dužini kanala, jednu od najdužih špilja u Evropi i nalazi se na listi UNESCO-a kao spomenik prirode. Ove godine Vlada Federacije BiH uvelike pomaže revitalizaciju infrastrukture špilje i za tu namjenu izdvojila je 400.000 KM.

Po svom položaju, špilja Vjetrenica stoji na putu turističkih centara: Dubrovnik, Mostar, Neum, Makarska, Sarajevo, a kao prirodni resurs, zbog neadekvatne infrastrukture, nije dovoljno iskorištena.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma koristi Drugi Eko-kamp kao priliku za ukazivanje na veliku prirodnu i turističku vrijednost špilje, te animiranje institucija lokalnih, regionalnih, i državnih organa spram ovog neprocjenjivog prirodnog blaga. Kroz ovaj projekt se želi kod mladih ljudi stvoriti pozitivan odnos prema okolišu i razvijanju osjećaja odgovornosti prema njemu, ali i potaknuti ih na aktivnosti kojima će senzibilizirati obitelj i širu zajednicu za probleme prirode i okoliša.

"Svaki pojedinac ima pravo na zdrav i čist okoliš, ali i odgovornost, osobnu i društvenu, da štiti i poboljšava stanje okoliša, za dobrobit sadašnjih i budućih generacija.

Organiziranjem Drugog Eko-kampa Federacije BiH 2008, Federalno ministarstvo okoliša i turizma nastavlja sustavan rad na odgajanju mladih osjetljivih na pitanja zaštite okoliša i prirode, a na dobrobit sadašnjih i budućih generacija", istaknuo ministar Herceg, u svom obraćanju sudionicima kampa prigodom dodjele certifikata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: