Nastavnici su važni
0

Dodijeljene nagrade za najinovativnije nastavnike i nastavnice 2017. godine

Klix.ba
U Sarajevu je prošlog petka, 8. decembra, u Domu mladih održana svečana ceremonija dodjele Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice (NIN). Nagrada se dodjeljuje po drugi put u organizaciji Centra za obrazovne inicijative Step by Step, i uz podršku partnera i donatora.

Od septembra, kada je oglašen poziv nastavnicima i nastavnicama da pošalju svoje inovativne prakse, pa do početka novembra do kada je bio rok za dostavljanje prijava, pristiglo je čak 160 izvanrednih nastavničkih praksi. Žiri, sastavljen od dobitnika nagrade za 2016. godinu, odabrao je po deset nominovanih nastavnika u pet kategorija, a na svečanosti su predstavljene njihove prakse i proglašeni pobjednici.

A oni su, prema kategorijama:

Odgajatelji/ce: Sanja Prodanović (Foča) za inovativnu praksu "Zmajevi izviđači" Učitelji/ce: Amira Idrizović (Jablanica) za inovativnu praksa "Palčići.ba"

Predmetni nastavnici/ce u osnovnim školama: Medisa Aljukić (Čelić), inovativna praksa "English Club Humci"

Predmetni nastavnici/ce u srednjim školama: Senada Milanović (Bugojno), inovativna praksa “Festival dramskih minijatura”

Stručni saradnici/ce na svim nivoima odgoja i obrazovanja: Mirsada Jaganjac i Eldina Dizdar, (Sarajevo), inovativna praksa “Primjena restitucije, principa logičkih posljedica u učešća vršnjaka u rješavanju teškoća discipline i konflikta među učenicima”.

"Nastavnici su važni ne samo ovog, nego svakoga dana, jer postavljaju temelje boljeg društva radeći ovaj časni, odgovorni i plemeniti posao", odlučni su organizatori COI Step by Step, te će stoga u narednom periodu biti predstavljene sve ovogodišnje prakse na forumima i konferencijama u cijeloj BiH.

Više informacija o dobitnicima Nagrade 2017. i nominiranim praksama ove godine možete pročitati na ovoj web stranici.