{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodijeljena priznanja Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka

F
9.11.2013. u 16:44
0
32
Dodijeljena priznanja Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka
0
Dodijeljena priznanja Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka
Bošnjački institut u Sarajevu
Vijeće Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka u subotu je u Sarajevu dodijelilo priznanja i zahvalnice institucijama i pojedincima, povodom obilježavanja deset godina Vijeća.
Zahvalnice su dobili Bošnjački institut - fondacija Adil-beg Zufilkarpašić, Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka u BiH, Vijeće Kongresa Bošnjačkih intelektualaca i Bošnjačka zajednica kulture "Preporod".

Zlatna plaketa uručena je bošnjačkom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću zbog izuzetnog doprinosa u uspostavljanju i razvijanju saradnje i dobrih odnosu između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, čime je data podrška poboljšanju položaja i ostvarivanja prava bošnjačkog naroda u Republici Srbiji.

- Imam posebne veze s ljudima iz Sandžaka, jer su uvijek bili uz nas i kad se dešavalo i dobro i loše. Uvijek su nam donosili posebnu energiju - naglasio je Izetbegović te se zahvalio na priznanju.

Zlatna plaketa dodijeljena je i premijeru Republike Turske Redžepu Taipu Erdoanu.

Bošnjačko nacionalno vijeće Sandžaka, najviše predstavničko tijelo sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji, osnovano je 11. maja 1991. godine.

Zahvalnice za doprinos radu Vijeća i afirmaciji prava bošnjačkog naroda dodjeljuje se institucijama i pojedincima u zemlji, regionu i dijaspori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: