{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Doček Nove godine u Sarajevu

S
Sarajevo-x.com
2.12.2008. u 18:39
0
53
Doček Nove godine u Sarajevu
0
Doček Nove godine u Sarajevu
Doček Nove 2009. godine organizirat će se ispred Vječne vatre. Program koji nosi naziv "Sarajevo, ti i ja…“ po utvrđenom scenariju počinje u 20.30, a završava se 01.30 sati.
"Program još nije definitivan, ali zasada se sigurno zna da će nastupiti grupe "Divlje jagode“, "Laka&band“, "Irina&Storm“, sevdah bend "Bosnien aquarell“, "Sarajevo Drum Orcestra“ te DJ. Sa tri lokacije predviđen je vatromet tačno u 00.00 sati“, navodi se u saopćenju Gradske uprave.

Komisija koju je imenovala gradonačelnica Grada Sarajeva Semiha Borovac, a koju čine predstavnici Grada i sve četiri gradske općine, te Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, jednoglasno je donijela odluku da se gradonačelnici predloži agencija "Stage Art“ kao organizator centralnog i dječijeg programa dočeka Nove godine.

I ove godine za najmlađe sugrađane organizirat će se dječiji program pod nazivom "Lilolend", koji je osmišljen na principu da djeca pjevaju hitove. Odabir djece će se izvršiti po osnovnim školama, a predviđen je i nastup plesne grupe 7UP sa specijalnim gostima maskotama "Fifi i cvijetno društvo". Ovaj put, za razliku od predhodnih godina, ta manifestacije će se održati u Bosanskom kulturnom centru.

Doček Nove 2009. godine koštat će 125.000 KM, od čega je Grad Sarajevo obezbijedio 70.000,00 KM, općine Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad po 10.000 KM i Ministarstvo kulture i sporta 15.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: