BiH
0

Doček Nove godine u Bosni i Hercegovini

Sarajevo-x.com
Žanamari Lalić
Žanamari Lalić
Zabranjeno pušenje, Sandi Cenov, Irina Kapetanović, Žanamari Lalić i Melika Hadžić dočekat će Novu godinu sa Sarajlijama ispred Vječne vatre. Mostarce će na Španjolskom trgu zabavljati Esma Redžepova, Zoster i TBF, dok će u Banja Luci zvijezda novogodišnjeg dočeka biti Ljubiša Stojanović Luis.

Sarajevo

Centralni doček Nove godine u našem glavnom gradu podijeljen je u dva programa - u Titovoj ulici kod Vječne vatre i na Skenderiji u dvorani "Mirza Delibašić". Učesnici programa na Skenderiji su Aki Rahimovski, Amir Kazić Leo, Hanka Paldum, Sarajevski Tamburaši i DJ-i, dok će kod Vječne vatre nastupiti Zabranjeno pušenje, Sandi Cenov, Irina Kapetanović i grupa Storm, Žanamari Lalić te mlada violinistica Melika Hadžić koja će Sarajlije uz zvuke svoje violine uvesti u novu 2008. godinu.

Mostar

Ovogodišnji program dočeka Nove godine u Mostaru započet će 31. decembra dječjim programom s početkom u 12 sati. Tom prilikom nastupit će Mostarske mažoretkinje, djeca iz mostarskih vrtića, Pavarotti zbor, Plesna grupa "Flas", Dječji zbor centra Los "Rosales", a bit će izvedena i lutkarska predstava. U večernjem programu koji će započeti u 21 sat nastupit će mostarska grupa "Zoster", nakon njih u Novu godinu Mostarce će uvest etno zvijezda Esma Redžepova, a jedan sat iza ponoći publiku će zabaviti splitska grupa T.B.F.

Banja Luka

Zvijezda večeri na Trgu Krajine u Banja Luci biće Ljubiša Stojanović Luis, a nastupit će i banjalučki bendovi "Kart Blanš" i "Saund Bit", kao i Marija Šestić, Jelena Šukalo i Aleksandar Makarić. Svečani program dočeka Nove godine u Banja Luci počinje u 20 sati i trajati će do 1:30.

Zenica

Novu 2008. godinu Zeničani će dočekati ispred robne kuće "Bosna". Od 12 do 14 sati predviđen je program za djecu, dok će glavni novogodišnji program početi u 21 sat i trajati će do jedan sat iza pola noći. U muzičkom dijelu programa nastupit će Al Dino, Kenan Tucić, Adi Kahrić, KUD Bosnia folk i nekoliko lokalnih muzičkih grupa.

Tuzla

Doček na otvorenom u Tuzli ove godine, pod pokroviteljstvom općine, organizuje Radio Tuzla. Na Trgu slobode nastupiće Nedžad Salković, Ibrahim Jukan, Mirsad Nalić Hame, Sena Arifović i orkestar "Stari grad".