{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dobrodošli korisni programi UNICEF-a

F
30.10.2009. u 12:36
0
0
Dobrodošli korisni programi UNICEF-a
0
Dobrodošli korisni programi UNICEF-a
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Mustafa Mujezinović razgovarao je danas u Sarajevu s novoimenovanom šeficom Ureda UNICEF-a u BiH Florence Bauer, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalne vlade.
Na sastanku kojem su prisustvovali federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić, federalni ministar zdravstva dr. Safet Omerović i sekretar Federalnog ministarstva za rad i socijalnu politiku Fehim Bekan, razgovarano je o aktivnostima UNICEF-a u BiH te procesu planiranja novog programskog ciklusa za period od 2010. do 2014. godine.

Premijer Mujezinović ocijenio je veoma korisnim programe UNICEF-a te istakao da će ih Vlada FBiH i dalje podržavati i promovirati.

- Generalno govoreći, aktivnosti organizacija UN-a su dobrodošle, a UNICEF u tom smislu ima veoma značajnu ulogu. Nadam se da će dosadašnja dobra i korisna saradnja biti nastavljena jer se radi o projektima koji su potrebni našem društvu - istakao je premijer Mujezinović.

Zahvalivši na uspješnoj saradnji cjelokupnoj Vladi FBiH, a posebno federalnim ministarstvima zdravstva, obrazovanja i nauke te rada i socijalne politike, s kojima UNICEF direktno sarađuje u svojim projektima, Florence Bauer je potvrdila opredijeljenost za nastavak pružanja podrške i jačanja saradnje za dobrobit djece u BiH.

To se prije svega odnosi na projekte socijalne inkluzije, promocije ranog dječijeg razvoja, besplatnog školovanja te imunizacije djece.

Inače, 20. novembra obilježava se dvadeseta godina Konvencije o pravima djeteta koju su verifikovale sve države na svijetu, uključujući i BiH.

Premijer Mujezinović je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da učestvuje u nekim od manifestacija koje će ovim povodom u organizaciji ili uz učešće UNICEF-a biti održane u BiH od 16. do 20. novembra, kao što su Otvoreni dijalog s djecom i Konferenacija o dječijim pravima, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: