{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dobrinjski gimnazijalci će uživati u 5.000 m2 zelenila

S
5.4.2011. u 12:03
0
23
Dobrinjski gimnazijalci će uživati u 5.000 m2 zelenila
0
Učenici Pete i Gimnazije Dobrinja osim u novim prostorijama uživat će i u predivno hortikulturno uređenom dvorištu školske zgrade, jer radnici KJKP "Park" d.o.o. Sarajevo, a na zahtjev Općine Novi Grad, radove rekonstrukcije i uređenja završavaju danas.
Na približno 5.000 m2 zelenih površina, već je nivelisana zemlja, zasijana trava, zasađeno drveće, ukrasno grmlje i cvijeće i sve je, što se tiče hortrikulturnog uređenja prostora oko školskog objekta spremno na sutrašnje zvanično otvorenje.

Školsko dvorište radnici "Parka" ukrasili su sadnjom preko čak 50 sadnica ukrasnog drveća, a između ostalih zasađene su sadnice lipe, jasena, bagrema, crvenolisne trešnje, javora, breze, bukve, jele, smreke, a jedan dio uz ogradu ukrašen je sadnicama prekrasne japanske trešnje.

Cilj hortikulturnog uređenja dvorišta bio je da na dosta velikom terenu bude zastupljeno što više vrsta drveća, grmlja i cvijeća, a da ambijent, sa strane struke, bude što ljepše hortikulturno upotpunjen i da tokom čitave godine učenici u dvorište mogu uživati i proučavati različite faze vegetacije i periode cvjetanja preko 500 komada sezonskog cvijeća, kao i 250 komada različitog grmlja, pa i drveća, ali i različite forme ili oblike grmlja i drveća od pendulastih, piramidalnih pa do kuglastih.

Radnici KJKP "Park" d.o.o. Sarajevo danas završavaju i uređenje zapuštene površine između školskog kompleksa i saobraćajnice, a investitor svih navedenih radova je Općina Novi Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: