Tuzlanski kanton
0

Dobri rezultati kampanje ''Usudi se''

FENA
Dva i po mjeseca kampanje ''Usudi se'' koju je pokrenula Evropska policijska misija u BiH u saradnji s ministarstvima unutrašnjih poslova i sigurnosnim agencijama, već je dala rezultate.

U ovom periodu broj prijava krivičnih djela krimolovcima povećan je za više od 300 posto u odnosu na period prije akcije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) od početka kampanje ''Usudi se'', odnosno od sredine augusta do danas, putem krimolovca zaprimilo je 85 poziva građana koji su ukazivali na pojavu organizovanog kriminala. U odnosu na juli i prvu polovinu augusta broj poziva je povećan više od 300 posto.

''Mi možemo biti zadovoljni jer i jeste bio cilj kampanje da animiramo građane da prijavljuju određena djela za koja naši službenici nisu ni imali saznanja. Službenici MUP-a odgovorili su i na 26 poziva upućenih iz SIPA-e i EUPM-a, a nadamo se da će do kraja kampanje biti još takvih poziva radi otkrivanja djela organizovanog kriminala'', kazao je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK-a .

Akcija je još u toku.