Krišto i Grasseli
0

Dobri odnosi između BiH i Slovenije

FENA
Borjana Krišto
Borjana Krišto
Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Borjana Krišto primila je danas u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Andreja Grassellija.

Obostrano je ocijenjeno da su odnosi između BiH i Slovenije dobri.

Razmijenjene su informacije o političko -gospodarstvenim prilikama i procesima u objema državama, dosadašnjim i budućim oblicima suradnje te procesima provedbi reformi u BiH, saopćio je Ured za informiranje FBiH.

Rečeno je da je postojeći ustav kočnica mnogih procesa u Bosni i Hercegovini na njenom putu izgradnje pravno uređene, gospodarski stabilne i samoodržive države i na putu u punopravno članstvo u Europsku uniju.

  • Novi ustav mora osigurati jednakopravnost, konstitutivnost i suverenost sva tri naroda u BiH. Osnove za iznalaženje rješenja dosta složene situacije u FBiH i cijeloj BiH treba temeljiti na dijalogu, razgovorima i kompromisu te međusobnom uvažavanju - kazala je Krišto.

Dodala je da su pozitivna iskustva Slovenije u procesima tranzicije i prilagodbe europskom zakonodavstvu značajna Bosni i Hercegovini na njenom putu ka euroatlanskim integracijama.

Predsjednica FBiH je zahvalila na slovenskoj potpori Bosni i Hercegovini te izrazila uvjerenje da će se odnosi dviju prijateljskih država još jačati, na obostrano zadovoljstvo, čemu doprinose i susreti i konstruktivni razgovori na najvišim razinama.