BiH
0

Doboj: U teškoj saobraćanoj nesreći smrtno stradala tri putnika, 53 povrijeđena

FENA
Doboj
Doboj
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se noćas dogodila na magistralnom putu M-17 u Kotorskom kod Doboja smrtno su stradale tri osobe, a 53 povrijeđene, potvrdila je za Fenu glasnogovornica Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj Ljerka Stanimirović.

U nesreći, do koje je došlo u 00.20 sati, učestvovali su autobus vlasništvo privatnog autoprijevoznika iz Našica, koji je, inače, prevozio putnike za Međugorje i teretno motorno vozilo vlasništvo "Drinića transa" iz Banje Luke.

Na licu mjesta smrtno su stradala dva putnika u autobusu, dok je vozač teretnog vozila preminuo u dobojskoj bolnici.

Prema do sada prikupljenim saznanjima CJB Doboj, povrijeđena su 53 putnika, od toga je 19 je zadržano na liječenju u dobojskoj bolnici, a za ostala 34 putnika ukazana je ljekarska pomoć.

Jedan putnik u autobusu, dijete, prevezeno je u Kliničko bolnički centar u Banjoj Luci.

Stanimirović je kazala da se još uvijek ne može govoriti o uzrocima ove teške saobraćajne nesreće dok se ne prikupe sve informacije.

Prema nezavničnim informacijama, povrijeđeni putnici su van životne opasnosti.

Uviđajem nakon ove teške saobraćajne nesreće rukovodio je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, a izvršili su ga pripadnici Policijske stanice za bezbjendost saobraćaja Doboj zajedno sa inžinjerom saobraćajne struke.