BiH
0

Doboj: Pripadnici SIPA-e izvršili pretres sedam poslovnih i stambenih objekata firme Dolaimk

FENA
Policijski službenici Regionalnog ureda Države agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Tuzla, postupajući po naredbi Suda BiH, izvršili su pretres sedam poslovnih objekata preduzeća Dolaimk d.o.o. Doboj, tri stambena prostora koja koriste osnivači i odgovorna osoba ovog preduzeća, kao i pet motornih vozila.

Tokom pretresa pronađena je i oduzeta poslovno-finansijska dokumentacija o poslovanju preduzeća, računari i druga računarska oprema koja služi za pohranjivanje i prijenos podataka, te drugi predmeti koji predstavljaju dokaze i koji će poslužiti u dokumentiranju izvršenih djela "pranja novca" i "porezne utaje".

O izvršenim pretresima sačinjeni su zapisnici i izdate potvrde o oduzetim predmetima. U toku su aktivnosti na popisu robe u poslovnim objektima spomenutog preduzeća, koje provode nadležne inspekcijske službe RS-a, uz prisustvo istražitelja SIPA-e.

Nakon obavljenih službenih radnji, Sudu BiH i Tužilaštvu BiH bit će dostavljeni izvještaji o izvršenim pretresima, te pronađeni i oduzeti predmeti prilikom pretresa.

Akcija je izvršena u saradnji sa pripadnicima Regionalnog ureda SIPA-e Banja Luka, Centra javne bezbjednosti Doboj i Uprave za indirektno oporezivanje - Regionalni centar Tuzla, saopćeno je iz SIPA-e.