Novi problemi Srebreničana
0

Dobili vodu – izgubili put

FENA
Srebrenica
Srebrenica
Stanari triju zgrada Rudarske ulice u Srebrenici spremaju tužbu, ali još ne znaju na koju će adresu biti upućena. Naime, usljed pojave klizišta na gradilištu novog hotela, došlo je do odrona gotovo pola asfalta i jedno vrijeme ovuda je bio ograničen saobraćaj, a sada potpuno i obustavljen.

Prošle sedmice došlo je do novog klizišta, usljed čega su popucale cijevi gradskog vodovoda, pa stanovnici ovog dijela bili su bez vode. Kvar je popravljen, ali se morala prokopati kompletna ulica.

Mještani ovog naselja, oko 30 porodica, dobili su vodu, ali su izgubili put.

"U našim zgradama su pretežno stare i bolesne osobe kojima je neophodna svakodnevna ljekarska briga. Sada samo onemogućeni vozilima doći do zgrada, a pošto se, kako vidimo, radi o većoj havariji, ne vidimo da će se naš problem brzo riješiti, kaže jedan od stanara Rudarske ulice.

Radnici firme "Tehno" i danas vrše postavljanje podgrada uz urušenu ulicu, da bi blagovremeno bili obavljeni radovi na uređenju i asfaltiranju ulice. Do tada, stanovnici Rudarske ulice moraju silaziti niz stepenice i kroz gradski park.