Od 18.00 do 06.00 sati
0

Do petka obustava saobraćaja prema Vogošći

Sarajevo-x.com
Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18 Sarajevo - Vogošća, doći će do potpune obustave saobraćaja u periodu od 27. septembra do 1. oktobra 2010. godine. Upozoravamo građane tog dijela Sarajevskog kantona da će u jutarnjim i poslijepodnevnim satima biti većih zastoja i gužvi na cestama.

Kako saznajemo u Javnom komunalnom preduzeću Gradski saobraćaj, zbog asfaltiranja kolovoza doći će do potpune obustave saobraćaja na dijelu magistralne ceste M-18, od džamije u Vogošći do autobuskog stajališta u Hotonju u periodu od 18.00 do 06.00 sati.

Autobuske linije 21 Sutjeska - Vogošća i 21b Sutjeska - Donja Vogošća će biti skraćene i saobraćat će na relaciji Sutjeska - Donji Hotonj, odnosno do benzinske pumpe HIFA Oil.

Kod benzinske pumpe HIFA, u periodu od 27. septembra do 1. oktobra, u terminu od 18.00 do 06.00 sati, bit će polazna stanica prema Sarajevu.

Autobuske linije 22 Sutjeska - Ilijaš - Lješevo i 29 Sutjeska - Kamenica, polazit će sa terminala Stup i saobraćati trasom Stup - Rajlovac - Vogošća.

Nadležni iz GRASA naveli su da će autobuska linije 22a Vogošća - Stup biti pojačana većim brojem vozila, kako bi se umanjile gužve.

Iz firme Euro asfalt, koja je izvođač radova, navode da prema rješenju Federalnog ministarstva prometa imaju dozvolu da izvode radove do 08.00 sati, međutim kako bi spriječili zastoje i gužve na cesti, u 06.00 sati će prekidati asfaltiranje.

"Znamo da su u 08.00 sati najveće gužve, ljudi idu na posao, djeca u školu, studenti na fakultete, tako da ćemo obustavljati radove u 06.00 sati", kazao je za Sarajevo-x.com Anes Hasečić, šef tehničke pripreme u firmi Euro Asfalt.

Ipak, upozoravamo građane da kreću ranije kako bi na vrijeme stigli na odredište.