|

Do kraja sedmice završetak izgradnje dječijeg i sportskog igrališta na Bardakčijama

Do kraja sedmice završetak izgradnje dječijeg i sportskog igrališta na Bardakčijama
1
M. A.
24.10.2019. u 12:45
65
komentara
1

dijeljenja
Do kraja sedmice završetak izgradnje dječijeg i sportskog igrališta na Bardakčijama
Ukoliko se nastave povoljne vremenske prilike radovi na izgradnji novog dječijeg igrališta i uređenju sportske plohe u ulici Zaima Šarca trebali bi biti okončani do kraja ove sedmice.
Ovaj projekt finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila 29.800 KM.

Tim povodom je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem posjetio ovu lokaciju gdje se uvjerio da radovi napreduju planiranom dinamikom. Na sportskom igralištu nakon obnove zaštitne ograde u toku je postavljanje nosača za mrežu za odbojku, te je planirano i postavljanje dva gola s mrežicama za mali fudbal.Na novom dječijem igralištu koje je 23. po redu izgrađeno vlastitim sredstvima Općine Centar tokom posljednje dvije godine, do sada su nakon postavljanja 62 metra nove zaštitne ograde sa ulaznom kapijom, ugrađene sprave za bezbrižnu igru djece, odnosno kula penjalica s toboganom, dvostruka ljulja i dvije njihalice.

Postavljene sprave ispunjavaju stroge evropske standarde za sigurnu igru djece. U toku je postavljanje gumene zaštitne podloge, te slijedi hortikulturno uređenje ovog igrališta s uređenjem prilazne staze.Također su tokom realizacije ovog projekta izgrađene niše za kontejnere koji se nalaze u neposrednoj blizini ovih igrališta. Za izvođenje radova su zadužene građevinska firma Sela i KJKP Park.

Navedeni projekt se realizira na osnovu zahtjeva predstavnika i stanovnika Mjesne zajednice Bardakčije na čijem području se nalaze ova igrališta.
Prijavi grešku


Komentari (65)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...