{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Do kraja sedmice bit će uklonjen ruševni objekt u Ludviga Kube 3

F
3.9.2008. u 16:00
0
0
Do kraja sedmice bit će uklonjen ruševni objekt u Ludviga Kube 3
0
Do kraja sedmice bit će uklonjen ruševni objekt u Ludviga Kube 3
Radnici Komunalnog preduzeća "Rad" završit će do kraja sedmice akciju uklanjanja ruševnog objekta u ulici Ludviga Kube 3.
Služba za stambene poslove Općine Centar je porodici iz ovog objekta osigurala adekvatan zamjenski smještaj.

Rušenje objekta odvija se u okviru "Programa uklanjanja ruševnih stambenih objekata na području općine Centar" koji je napravila Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine.

Dotrajali i trošni objekti će prema Programu biti uklonjeni da bi se otklonila opasnost koju bi njihovo urušavanje predstavljalo za prolaznike i susjedne zgrade.

Projektom su za sada obuhvaćena 63 ruševna objekta, ali taj broj nije konačan. Kompletna procedura podrazumijeva utvrđivanje prioriteta za uklanjanje, izradu projektne dokumentacije, donošenje rješenja o uklanjanju i na kraju slijedi uklanjanje ruševnih objekata.

U dosadašnjem toku realizacije projekta srušen je devastirani objekt u ulici Curak 18. Slijedeći objekti koji bi trebali doći na red za rušenje su u ulicama: Tina Ujevića 12, Koševska 1 i 3 i Sutjeska 6 i 8.

U ulici Sepetarevac 21 Općina Centar planira izgradnju zamjenskih stanova gdje će biti smještene porodice koje su živjele u ruševnim objektima, saopćeno je iz Službe za informatiku i informiranje Općine Centar Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: