BiH
0

Do kada će se čekati podizanje spomenika ubijenoj djeci Sarajeva?

FENA
"Čekanje nas ubija, a strpljenje izdaje", poručili su gradskim vijećnicima iz Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva '92.-'95. godine, reagirajući na nerad i opstrukciju u radu Gradskog vijeća Sarajevo.

"Čekali smo 12 godina da se pokrene aktivnost izgradnje spomen- obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva '92.-'95. i kada smo se izborili za lokaciju, a žiri odabrao idejni projekt spomen-obilježja koji je trebalo da potvrdi Gradsko vijeće, došlo je do totalne blokade i opstrukcije u njegovom radu. Nadali smo se da izgradnja spomen- obilježja započne u oktobru ili novembru, ali kako rade vijećnici Gradskog vijeća izgleda da izgradnja spomen-obilježja neće započeti ove godine" .

Iz Udruženja poručuju vijećnicima Gradskog vijeća grada Sarajeva da su čekali dvanaest godina, te da mogu čekati još, ali da ih čekanje ubija, a strpljenje izdaje.

"Nažalost neki roditelji možda neće dočekati da vide budući spomenik svojoj ubijenoj djeci, ali mi ćemo ipak istrajati u našim planovima i zacrtanim ciljevima. Neka takav postupak vijećnika Gradskog vijeća služi im na čast, jer to nisu zaslužila ubijena djeca, a niti njihovi roditelji", navodi se u saopćenju.