Gužve na granicama
16

Do dva sata čekanja na GP Bosanski Brod i Bosanska Gradiška

Piše: I. P.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Zbog pojačanih kontrola na vanjskim granicama zemalja Šengena, na graničnim prelazima između Hrvatske i Slovenije danas su zabilježene velike gužve koje se kroz domino efekt prenose na granice između Hrvatske i BiH.

Pored Šengena, dodatne gužve kreiraju i putnici koji odlaze u posjetu rodbini i prijateljima zbog nadolazećeg Uskrsa i Vaskrsa.

Kako smo ranije pisali, na pojedinim graničnim prelazima između Slovenije i Hrvatske čeka se i do nevjerovatnih pet sati.

Sredinom dana najveće gužve između BiH i Hrvatske zabilježene su u Bosanskom Brodu, ali se gužva u poslijepodnevnim satima dodatno pogoršala. Naime, kako javljaju iz BIHAMK-a, duže od sat vremena čeka se na četiri najznačajnija granična prelaza.

"Danas je pojačan promet vozila na ulazu u našu zemlju na većini graničnih prelaza na sjeveru. Na GP Bosanski Brod čeka se oko 2 sata, na GP Bosanska Gradiška od 1 do 2 sata, na graničnim prelazima Donja Gradina i Brčko oko 1 sat, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja, za sada, do 30 minuta", saopćeno je iz BIHAMK-a.