|

Do 19. novembra podnošenje zahtjeva za izdavanje lične karte

Do 19. novembra podnošenje zahtjeva za izdavanje lične karte
0
F
FENA
12.11.2007. u 11:01
0
komentara
0

dijeljenja
Do 19. novembra podnošenje zahtjeva za izdavanje lične karte
Svi punoljetni državljani BiH koji imaju prebivalište u RS, a nemaju važeći identifikacioni dokument, odnosno nisu upisani u izvod iz Centralnog biračkog spiska, do 19. novembra trebaju podnijeti zahtjev za izdavanje identifikacionog dokumenta kod nadležnog organa kako bi se nalazili u Centralnom biračkom spisku i mogli ostvariti svoje biračko pravo da glasaju na prijevremenim izborima za predsjednika RS-a.
Kako je saopćeno iz Centralne izborne komisije BiH (CIK), birači koji nakon 19. novembra do dana održavanja prijevremenih izbora za predsjednika RS-a (9. decembar) budu podnijeli zahtjev za izdavanje važećeg identifikacionog dokumenta kod nadležnog organa neće se nalaziti na Centralnom biračkom spisku.

Oni, međutim, svoje pravo da glasaju mogu ostvariti na biračkom mjestu ovlaštenom za izdavanje nepotvrđenih/kovertiranih glasačkih listića uz predočenu potvrdu o podnesenom zahtjevu za izdavanje CIPS dokumenata u svrhu dokazivanja identiteta, a važećim se smatra potvrda izdata od Direkcije za implementaciju CIPS projekta.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.