BiH
0

Do 15. januara produžena akcija za odlazak u rehabilitacioni centar u Sloveniji

FENA
Udruženje oboljelih od cerebralne dječije paralize KS-a, u suradnji s firmom BH Telekom do 15. januara produžit će realizaciju projekta namijenjenog za prikupljanje novca za odlazak članova Udruženja na rehabilitaciju i rekreaciju u rehabilitacioni centar u Elerjiu u Sloveniji, potvrdio je FENI predsjednik Udruženja Nevenko Novotni.

On je kazao da se pozivom na telefonski broj 094-290-011 donira jedna KM. Naglasio je da, nažalost, odziv građana dosad nije zadovoljavajući, te da je od sredine novembra kad je započela realizacije projekta registrirano tek oko 600 poziva.

Novotni je pojasnio da je rehabilitacija u Sloveniji izuzetno korisna za oboljele od cerebralne dječije paralize. Tako je, u proteklih pet godina, oko 40 članova Udruženja besplatno boravilo u rehabilitacionom centru u Elerjiu. Međutim, Udruženje je iz Slovenije obaviješteno da od naredne godine moraju participirati u troškovima rehabilitacije. Stoga je i pokrenuta spomenuta humanitarna akcija za prikupljanje novca potrebnog za te svrhe.

Novotni navodi da se odlazak članova Udruženja na rehabilitaciju u Sloveniju realizira u okviru dugogodišnje suradnje sa Savezom društava za cerebralnu paralizu Slovenije.

U namjeri da što više pomogne članovima, Udruženje oboljelih od cerebralne dječije paralize KS-a i ove godine plasira čestitke za novogodišnje, vjerske i druge praznike te pozivnice za razne događaje - rad članova Udruženja.

Čestitke se mogu kupiti u prostorijama Udruženja, tržnom centru Interex, a od 14. do 16. decembra i od 21. do 23. decembra i na njihovom štandu u VF-u. Cijena čestitki s kovertom je jedna KM, a detaljnije informacije o kupovini mogu se dobiti na telefonski broj 653-515. Novac sakupljen od prodaje bit će utrošen za održavanje kombi vozila namijenjenog za prijevoz članova Udruženja.

Udruženje oboljelih od cerebralne dječije paralize KS-a 21. decembra organizirat će podjelu novogodišnjih paketića za svoje članove, a 22. decembra i novogodišnje druženje u njihovom objektu na Grbavici.