BiH
0

DNZBiH organizirao obilazak mezara Hamdije Pozderca u Sarajevu

FENA
U organizaciji Demokratske narodne zajednice BiH 6. aprila rukovodstvo stranke, predstavnici Općine Velika Kladuša, te građani Velike Kladuše i Cazina posjetili su groblje Bare u Sarajevu gdje su odali počast Hamdiji Pozdercu povodom dvadesete godišnjice njegove smrti.

Na prigodnoj ceremoniji cvijeće na mezar Hamdije Pozderca je u ime rukovodstva DNZ-a položila Elvira Abdić-Jelenović, a u ime Općine Velika Kladuša i građana Cazinske krajine Sejfo Mustafić, predsjedavajući Općinskog vijeća Velika Kladuša. Prigodnim govorom uime DNZ-a i prijatelja Hamdije Pozderca obratio se potpredsjednik stranke Kenan Keserović.

Na ovaj način su Krajišnici odali poštu jednom od najvećih Krajišnika svih vremena i čovjeku čiji je doprinos razvoju Cazinske krajine i BiH uopće nemjerljiv i neprikosnoven, kaže se, između ostalog, u saopćenju DNZ-a.

Hamdija Pozderac je, kako se dalje navodi, imao veliku ulogu u izgradnji Krajine, posebno "Agrokomerca“ koji je bio uzdanica privrednog razvoja.

Hamdijina naklonost Krajišnicima i "Agrokomercu“ na kraju ga je koštala političke karijere, ali i života jer montirana "afera Agrokomerc“, čiji su protagonisti bili upravo oni "drugovi“ koji se danas slikaju na njegovom mezaru i predstavljaju se njegovim advokatima, pokrenuta je i organizirana s ciljem da se sruši upravo Hamdija Pozderac, navode iz DNZ-a BiH.