BiH
0

DNZ: Novi politički cirkus o reformi policije

FENA
Demokratska narodna zajednica BiH (DNZ) smatra da je u Širokom Brijegu vladajuća šestorka u BiH priredila "novi politički cirkus o reformi policije u BiH i tako napravila novu političku podvalu".

Dezorijentirana vladajuća koalicija se ponovo, usljed nedostatka snage, političke volje i sposobnosti okreće huškačkoj retorici na kojoj i počiva njena politička snaga i pozicija u BiH, navodi u današnjem saopćenju DNZ.

Umjesto konkretnih akcija za ispunjavanje uvjeta potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, bh. politički lideri priređuju još jednu jeftinu predstavu pod nazivom „ko je za BiH, a ko nije“.

"Da se radi o političkoj nedosljednosti i licemjerstvu govori i činjenica da su Mostarsku deklaraciju i Akcioni plan potpisali svi, a sada se ograđuju, jer je to bilo 'prijepodne', a 'od podne' zna se, ide druga priča", navodi DNZ.

Stvarni razlog za ovakvo ponašanje prije svega lidera bošnjačkog nacionalnog korpusa, po ocjeni DNZ-a, jeste kampanja za predstojeće općinske izbore u BiH zbog koje se i rješavanje pitanja reforme policije odugovlači, da bi se birači imali čime baviti.

"Jasno je to i visokom predstavniku Miroslavu Lajčaku koji uporno pokušava BiH graditi i čuvati uz pomoć onih koji su je godinama uništavali, a to su sve političke partije iz vladajuće šestorke", smatra DNZ.