BiH
0

Dnevni red Predstavničkog doma još nije utvrđen zbog više zatraženih izmjena

FENA
U Sarajevu je u toku redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, ali dnevni red još nije utvrđen.

Više je zahtjeva za njegovu korekciju. Jedan od zahtjeva uputio je federalni premijer Nedžad Branković tražeći da bude povučena predviđena tačka vezana za raspravu o stanju u elektroenergetskom sektoru u Federaciji BiH i perspektivama razvoja ove oblasti.

“Želimo vratiti ovaj dokument na doradu, kako bi u Parlamentu bio ponovo krajem jula. Riječ je o veoma važnom dokumentu, koji je jedan od stupova Programa rada Vlade”, kazao je premijer.

Poslanici Hrvatske demokratske zajednice zatražili su da s dnevnog reda bude povučen i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o grbu i zastavi Federacije BiH kojim je predviđeno da državna obilježja budu u upotrebi u Federaciji umjesto federalnih u prijelaznom periodu - do ustanovljavanja novih simbola Federacije - grba i zastave.

U toku je pauza koju je zatražio poslanički klub koji predvodi HDZ, kako bi se njegovi članovi konsultirali o predloženim izmjenama dnevnog reda.