Slučaj službeni auto
19

DKPT: Nemamo informacija o ugroženosti bilo koje štićene osobe u BiH

Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Nakon što je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, objašnjavajući odluku da službeni automobil Predsjedništva "posudi" supruzi Sebiji kako bi putovala u Tuzlu, rekao da je to učinio kako bi je zaštitio, novinari su danas u sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH pokušali saznati imaju li oni ikakvih informacija o ugroženosti Izetbegovića.

Kako je kazao pomoćnik direktora Sektora za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Samir Kavazović, njegov sektor nema nikakvih informacija te vrste.

"Što se tiče konkretno ovog sektora koji se bavi međunarodnom policijskom saradnjom, nemamo nikakvih informacija o pitanju ugroženosti bilo koje štićene osobe u ovom momentu. Razmjena informacija između naših policijskih agencija i nadležnih tijela u regionu i svijetu je svakodnevna", odgovorio je Kavazović.

Ipak, dodao je da se oni bave međunarodnom policijskom saradnju i da je to pitanje bolje uputiti direktoru Direkcije, odnosno sektoru koji je zadužen za osiguranje VIP osoba i objekata i koji konkretno štiti Izetbegovića, kako u pratnji, tako i po mjestu stanovanja i rada.

Ipak, iz ovog sektora na naše upite do danas nije stigao odgovor.