BiH
0

Đuriću i Daniloviću ukinut pritvor i izrečena zabrana putovanja

SRNA
Sud BiH saopštio je danas da je, uz mjere zabrane, ukinuo pritvor Goranu Đuriću i Goranu Daniloviću, koji su u predmetu "Goran Lukić i drugi" osumnjičeni za neovlašten promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe i neovlašten promet opojnim drogama.

Đuriću i Daniloviću zabranjeno je napuštanje mjesta boravka, te izrečena zabrana putovanja, zbog čega su im privremeno oduzete putne isprave, uz zabranu izdavanja novih. Sud im je zabranio korištenje lične karte za prelazak granice BiH, kao i sastajanja sa određenim osobama.

Sud BiH je saopštio da se Đurić i Danilović obavezno moraju jednom nedjeljno javljati nadležnom organu. Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti vršiće se svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrše neku od izrečenih mjera zabrane, prema njima se može odrediti mjera pritvora.

Goran Lukić, Goran Đurić i Goran Danilović osumnjičeni su za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe i krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.