|

Đukić-Dejanović: Srbija će nastaviti da podržava teritorijalni integritet BiH

Đukić-Dejanović: Srbija će nastaviti da podržava teritorijalni integritet BiH
0
S
SRNA
21.12.2011. u 13:57
5
komentara
0

dijeljenja
Đukić-Dejanović: Srbija će nastaviti da podržava teritorijalni integritet BiH
Predsjednik Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović istakla je da će Srbija, kao garant Dejtonskog sporazuma, nastaviti dosljedno da podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH, kao i njeno unutrašnje uređenje.
Đukić-Dejanović je u razgovoru sa članovima kolegijuma Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu rekla da Srbija neće podržati nijedno rješenje za koje ne postoji konsenzus sva tri naroda i oba entiteta - ni podjelu BiH, ni unitarnost države.

"Srbija želi da razvija najbolje moguće odnose sa centralnim vlastima BiH, kao i sa oba entiteta", rekla je Đukić-Dejanović i dodala da Srbija podržava evropske i evroatlantske integracije BiH.

Ona smatra da rješenje za funkcionisanje države moraju pronaći demokratski lideri BiH.

Đukić-Dejanović je navela da je BiH jedan od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, navodeći da ohrabruju kompanije iz Srbije da ulažu u sve dijelove BiH.

Domaćini su istakli da će BiH u potpunosti poštovati teritorijalni integritet i cjelovitost Srbije, kao i da je strateški interes BiH demokratska, stabilna i evropska Srbija.

Na sastanku je istaknuta važnost unapređenja ekonomske i parlamentarne saradnje, saopšteno je iz Skupštine Srbije.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...