{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đukanović: Crna Gora i BiH nemaju neriješenih pitanja

F
6.3.2013. u 21:22
1
10
Đukanović: Crna Gora i BiH nemaju neriješenih pitanja
1
Đukanović: Crna Gora i BiH nemaju neriješenih pitanja
Istina je da Bosna i Hercegovina i Crna Gora nemaju nijedno neriješeno pitanje i nema diskoniuiteta u odnosima između dvije zemlje, izjavio je premijer Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu za BHT.
Đukanović je kazao da suradnja između BiH i Crne Gore može biti dobar primjer i drugima u regionu.

Izrazio je uvjerenje da će Crna Gora i BiH kroz finalizaciju nekih pitanja kao što je pitanje razgraničenja među državama na području bivše Jugoslavije biti podsticajni time da bi mogle potpisati prvi sporazum o razgraničenju između dvije države na području bivše Jugoslavije.

"Odnosi Crne Gore i BiH predstavljaju odličan primjer dobrosusjedstva, konstruktivne suradnje i vjerujem da i dalje mogu predstavljati prilog i podsticaj drugima da u regionu gradimo i stvaramo sve kvalitetnije odnose i da na taj način stvaramo najubjedljiviju legitimaciju koja će nas preporučivati za evropsko i evroatlansko društvo", kazao je Đukanović.

Govoreći o odnosima u regionu i situaciji u vezi sa odnosima između Srbije i Kosova te mogućnosti da Srbija prizna neovisnost Kosova, premijer Crne Gore je kazao da je optimista na bazi onoga što emituju akteri nove državne politike u Srbiji.

"Sa promjenom vlasti u Srbiji sada imamo pojačane napore da se zaostatak prevaziđe i to se najupečatljivije vidi na novoj ispoljenoj političkoj volji da se uspostavi dijalog sa Kosovom i da taj dijalog vodi postupnom rješavanju svih problema koji danas opterećuju te dvije države", kazao je Đukanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: