{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đukanović: Crna Gora i BiH nemaju neriješenih pitanja

F
6.3.2013. u 21:22
1
10
Đukanović: Crna Gora i BiH nemaju neriješenih pitanja
1
Đukanović: Crna Gora i BiH nemaju neriješenih pitanja
Istina je da Bosna i Hercegovina i Crna Gora nemaju nijedno neriješeno pitanje i nema diskoniuiteta u odnosima između dvije zemlje, izjavio je premijer Crne Gore Milo Đukanović u intervjuu za BHT.
Đukanović je kazao da suradnja između BiH i Crne Gore može biti dobar primjer i drugima u regionu.

Izrazio je uvjerenje da će Crna Gora i BiH kroz finalizaciju nekih pitanja kao što je pitanje razgraničenja među državama na području bivše Jugoslavije biti podsticajni time da bi mogle potpisati prvi sporazum o razgraničenju između dvije države na području bivše Jugoslavije.

"Odnosi Crne Gore i BiH predstavljaju odličan primjer dobrosusjedstva, konstruktivne suradnje i vjerujem da i dalje mogu predstavljati prilog i podsticaj drugima da u regionu gradimo i stvaramo sve kvalitetnije odnose i da na taj način stvaramo najubjedljiviju legitimaciju koja će nas preporučivati za evropsko i evroatlansko društvo", kazao je Đukanović.

Govoreći o odnosima u regionu i situaciji u vezi sa odnosima između Srbije i Kosova te mogućnosti da Srbija prizna neovisnost Kosova, premijer Crne Gore je kazao da je optimista na bazi onoga što emituju akteri nove državne politike u Srbiji.

"Sa promjenom vlasti u Srbiji sada imamo pojačane napore da se zaostatak prevaziđe i to se najupečatljivije vidi na novoj ispoljenoj političkoj volji da se uspostavi dijalog sa Kosovom i da taj dijalog vodi postupnom rješavanju svih problema koji danas opterećuju te dvije države", kazao je Đukanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: